Revy

Revy

Revyen har nu i flere år været en væsentlig del af Rosengårdcentret. Desværre er årets revy, indtil videre, den sidste.


Lena Petersen som alle årene har været den drivende kraft og instruktør forlader os inden året 2019 er omme.


Det er vi selvfølgelig meget kede af, og det af flere grunde. Den væsentlige er, at det har været til stor fornøjelse for de mange medvirkende såvel som for det store publikum, revyen har haft. Den har været med til at sætte liv i huset og anledning til mangen et godt grin.


De år der er gået godt kommer jo ikke skidt tilbage, men vi kan så håbe på, at der er nye kræfter, der vil melde sig.


Har du, eller kender du en, der har interesse for teater og revy, der kunne tænke sig at tage udfordringen op, vil det være meget velkommen.


Tusind tak til Lena for dit store arbejde, også med revyen.

                                                     

Held og lykke med dit fremtidige virke.Rosenrevyen 2019 Det' er bare mænd spillede incl. en ekstra forestilling i alt 5 gange hvor der til hver forestilling var mere end udsolgt.

Hermed følger Elna Laursens anmeldelse:                      En fremragende Rosenrevy


Det var den 8. marts, Kvindernes Kampdag. Som en pendant til

dagens titel, havde Rosenrevyen denne aften premiere med titlen

”Det’ bare mænd”! Tidspunktet var sat til kl.18. Allerede en time før begyndte publikum så småt at indfinde sig. Jeg fik lov at kigge ind til skuespillerne før dørene blev åbnet. Der var en fin rolig og glad stemning, en enkelt indrømmede dog, der var lidt kriller i maven. Lena, holdets instruktør, kaldte sammen til lydprøve, hvorefter hun gav aktørerne et par opmuntrende ord med på vejen, bad dem blandt andet nyde aftenens forløb i fulde drag.


Så var der tid til at publikum kunne placere sig ved de indbydende dækkede borde nederst i salen, hvor der blev serveret lækkert smørrebrød fra centrets fremragende køkken

Så ringede klokken tre gange, alle havde fundet en plads på stolerækkerne foran scenen.

Præcis kl. 19 bød Lena velkommen til os alle. Hun fortalte de i år var 19 medvirkende, det var inkl. regissør, sufflør, pianist og lydmand. Aldersmæssigt var spredningen blandt de medvir-

kende fra 13 til 88 år.


”Vi har knoklet. Vi har syet, vi har lånt kostumer, vi har digtet, vi har lånt og stjålet tekster. Vi har alle gjort vort bedste”, pointerede hun.

Så gik tæppet. - Og ja, mon ikke. Efter den fælles velkomstsang, trådte selveste Drewsen, rank og værdig frem foran det gamle Rådhus. Han lod os vide, han fulgte stadig med i, hvad der rørte sig i vor by, både det kommunale og det mere interne der foregik i byen med dens udvikling, samt de store planer og visioner for byens fremtid man havde på ”Borgen”. Det havde heller ikke forbigået hans opmærksomhed, at Rosengårdcentret i år kan fejre sin 30 års fødselsdag, og hvilken betydning stedet har haft i de forløbne år.

Derefter gik det slag i slag med muntre scener. Der var solosange,

små sketch der berørte mange genkendelige emner, såsom pleje-

hjem, hjemmehjælp, integration og andre emner. Selv Hendes Maje-

stæt Dronningen kom, med honnør og musikledsagelse, på besøg,

ledsaget af borgmesteren som nok burde have studeret lidt mere, sig hvad der var etikette! Hendes Majestæt agtede fremover at benytte sig af aktiviteterne på Rosenborgen. Latteren rullede gang på gang gennem salen over de mange muntre indslag, sange og deres temaer. Det var imponerende, hvordan hæmningerne blandt de medvirkende blev sluppet løs på alle måder. Man beundrede den kraft der var i sang-stemmerne på trods af alder.


I pausen blev der serveret kaffe, igen ved bordene. Så gik det løs med 2. Akt. Her blev der igen rig lejlighed til at røre lattermusklerne. Jubelen ville ingen ende tage da et forrygende ”klokkespil” blev præsenteret af Lena og udført af fire modige mænd, der havde tjek på rytmen!! Nummeret blev hyldet med stående applaus.

Det samme gjorde sig gældende efter en festlig afslutnings scene, hvor Dronningen i Galla med Elefantorden, igen ledsaget af borgmesteren, også deltog. Til størsteparten af de musikalske indslag blev aktørerne ledsaget af pianist Anna Arhøjs akkompagnement.


En stor cadeau til Lena og hele holdet for en fremragende Rosenrevy.

Vi håber alle det er en tradition, der kan findes udvej for at fortsætte, idet det var tredje og sidste under Lena Petersens instruktion, da hun afslutter sit 3 årige seniorjob på Rosengårdcentret.Herunder billeder og links til film fra Rosenrevyen 2018

FILM: Link til før-revy: https://www.youtube.com/watchv=QrpeHqw1rJo&t=1420s


FILM: Link til 1.del af revyen - https://www.youtube.com/watch?v=s7wvvHctnZsFILM: Link til 2. del af revyen - https://www.youtube.com/watch?v=uOMmmQsJH0o


FILM: Link til 3. del af revyen - https://www.youtube.com/watch?v=RuUvVbVPeGo


FILM: Link til 4. del af revyen - https://www.youtube.com/watch?v=szNkhn2l89M